ת"א
בית משפט השלום אילת
|
52559-09-12
02/03/2014
|
בפני השופט:
יוסי טופף
|
- נגד - |
התובע:
אלישר סוכנויות מזון בע"מ
|
הנתבע:
פאר הבשר והעוף בע"מ
|
|
החלטה
לפניי בקשת התובעת למתן צו גילוי מסמכים ספציפי כנגד הנתבעת (להלן: "הבקשה").
1.המסמכים שגילויים מתבקש הם רשימת הלקוחות להם מספקת הנתבעת מוצרים באילת ומחזור מכירות של כל אחד מלקוחותיה.
הרקע
2.לשם שלמות הדברים אטעים, כי ברקע הבקשה ניצבת תביעתה של התובעת לתשלום פיצוי בסך 1,000,000 ₪ בגין הפרה יסודית מצד הנתבעת של הסכמים ביניהן ומכירת מוצרי בשר במישרין ללקוחותיה של התובעת באמצעות איש מכירות שהועסק בעבר על ידי התובעת ועבר לעבוד אצל הנתבעת. בד בבד הוגשה תביעה שכנגד מצד הנתבעת כנגד התובעת לתשלום חוב בסכום של כ-259,000 ₪, בגין מוצרי בשר שסיפקה לה.
הבקשה
3.בבקשה למתן צו גילוי מסמכים ספציפי נטען, כי המסמכים המבוקשים נמצאים ברשות הנתבעת ומדובר בחומר המצוי בשורשה של המחלוקת. עוד נטען, כי במסגרת מאזן הנוחות לא ייגרם כל נזק לנתבעת באם תתקבל הבקשה.
הנתבעת מצדה התנגדה בתגובתה לבקשה הן מטעמים פרוצדוראליים נוכח האיחור שבהגשת הבקשה והן מטעמים מהותיים, שכן לטענתה לא נומק מדוע מדובר במסמכים רלוונטיים למחלוקת שבין הצדדים.
התובעת הבהירה בתשובתה לתגובת הנתבעת כי המסמכים המבוקשים נועדו לאפשר לתובעת, בין היתר, להוכיח את הנזק שנגרם לה בגין מחזורי מכירות וגישה ללקוחות איתם עבדה בטרם עברו לעבוד עם הנתבעת. עוד נטען כי השכל הישר הוביל לכך כי על הנתבעת להמציא את רשימת לקוחותיה ומחזורי המכירות עמם היות והיא חייבת להמציא זאת כדי לסתור את טענות התובעת בתביעתה.
4.טרם מתן החלטה נידונה הבקשה במסגרת קדם משפט. ב"כ התובעת חזר על טענתו כי רשימת לקוחותיה של הנתבעת ומחזורי המכירות ואף רשימת המוצרים שנמכרו להם נדרשים לתובעת על מנת להוכיח את טענותיה. ב"כ הנתבעת הבהיר כי אין מקום להורות לנתבעת לחשוף בפני התובעת את רשימת לקוחותיה על מנת לסייע בידי התובעת להוכיח נזק, בשל מעבר של לקוחות לנתבעת.
דיון ומסקנות
5.הזכות לגילוי מסמכי הצד שכנגד ולעיון בהם נתפסים בספרות המשפטית ובפסיקה כהליכים שנועדו להגביר את היעילות וההגינות הדיונית ואת החתירה לחקר האמת תוך חסכון בהוצאות. ככלל, כפי העולה מהוראות הדין והפסיקה, מקום בו מבקש בעל דין צו לגילוי ועיון במסמכים, השאלה שצריכה לעמוד לנגד עיני בית הדין, בראש ובראשונה, היא, מה מידת הרלוונטיות של המסמך שגילויו מתבקש לצורך הכרעה בשאלות שבמחלוקת. בתוך כך, יש להבטיח גילוי רחב ככל הניתן של מידע רלוונטי אולם, מתוך איזון והגנה על אינטרסים לגיטימיים של הצד המגלה. הגם שהכלל הוא של גילוי, יש אינטרסים נוספים הראויים להגנה ולעתים עקרון הגילוי ניגף בפני אינטרסים אחרים (כגון: חסיונות למיניהם, ההגנה על הפרטיות והגנה על סודות מסחריים ועסקיים). האיזון ההולם בין עקרונות אלה נגזר מנסיבותיו של כל מקרה ומקרה.
6.במקרה שלפניי בקשתה של התובעת ניחנת בכלליות יתר ויש בהיענות לה כדי חשש ממשי לפגיעה בעסקיה של הנתבעת באופן העולה על הנדרש באיזון שבין זכות הגילוי לבין זכותה של הנתבעת לפרטיות, לשמירה על סודותיה העסקיים ולהגנה על לקוחותיה. ודוק, התובעת ביקשה לקבל לעיונה את רשימת כל לקוחותיה של הנתבעת ומחזור המכירות עימם, אך מצידה בחרה שלא למקד את בקשתה בדרך של חשיפת הלקוחות שעבדו עמה ולא עוד (ר' למשל, ה"פ 626/00 (בשא 27661/00) (מח' ת"א) ישראל ויטלזון נ' פנטאקום בע"מ, ניתן ביום 21.1.2002).
לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי היענות לבקשה תגרום להכבדת יתר על הנתבעת ותוביל לחשיפת עסקיה באופן שמרחיב את זכות הגילוי מעבר למידה הנדרשת באיזון בין הצדדים.
7.בנוסף לכך, סבורני כי מתן הצו כפי שהתבקש עלול לפגוע באופן בלתי מידתי בפרטיותם ובעסקיהם של צדדים שלישיים, הם לקוחותיה של הנתבעת, אשר אינם צד לסכסוך ויתכן שאין הם מעוניינים לחשוף את היקפי רכישותיהם מהנתבעת (ר' למשל ה"פ (י-ם 364/93 רוסון בע"מ נ' אבנעל, פ"מ תשנ"ו(3) 196).
8.למותר לציין, כי בפני התובעת סלולה הדרך להוכיח טענותיה בדרכים אחרות, שלא באמצעות קבלת המסמכים המבוקשים מאת הנתבעת. כך למשל, בדרך של חשיפת נתוניה העסקיים וזימון עדים רלוונטיים לעדות בבית המשפט.
9.מכל המקובץ, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
לפנים משורת הדין, איני עושה צו להוצאות.
ההחלטה תשלח לצדדים בדואר.
ניתנה היום, ל' אדר תשע"ד, 02 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.